2011 - GAC - akrobatická a plachtařská škola Miloše Ramerta

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

2011

GAC POTK Historická letka
 
 


Vážení letci nejen GAC Benešov. V následujícím období Vám budeme postupně servírovat informace o aktivitách naší Dřevěné Historické Letky (DHL), která byla roku 2011 vytvořena. Za několik let se postupně podařilo obhájit její existenci a dokonce se postupně začala rozvíjet. Její činnost je koordinována s Plachtařským Oldtimer Klubem, se kterým spolupracuje. Oba subjekty se navzájem podporují a doplňují.  Kontaktní osobou v GAC je člen klubu Václav Kysilka.

Jako první si můžete pročíst a prohlédnout zápis z účasti na 1. CPZ Šohajů, které se konaly právě roku 2011 a se založením DHL mají přímou spojitost.
Dne 2. července 2011 se na letišti Raná konal jak již zmíněno první ročník CPZ Šohajů. Zvány byly všechny létající exempláře modelových řad 25, 125, 425. Nakonec se nás sešlo devět kusů, což je ze všech třinácti úctyhodný počet. Zejména s přihlédnutím k tomu, že se jednalo o první akci tohoto druhu přímo pro Šohaje, po dlouhé době.

GAC se umístil na krásném šestém místě. Na to, že to byly první závody, jichž se Václav účastnil, to nebylo zlé. :-)

Další informace spolu s obrazovým materiálem jsou přiloženy. Nechme se tedy chvíli unášet na křídlech těchto krásných veteránů…

Závěrem:
Ačkoliv se počasí vždy nepovedlo, organizátoři závodu odvedli velmi dobrou práci. Péče o naše letadla a játra byla obzvlášt  poctivá. :-)
Děkujeme celému týmu AK Raná, zejména však Tomáši Mezerovi a Milanu Benešovi za dobrou práci. Tehdy jsme ani nevěděli, že se nám všem podařilo zahájit krásnou tradici.
:-)
Ještě se musíme pochlubit. V květnu 2015 se koná již pátý ročník této pěkné akce. Klub GAC Benešov je jako jediný mimo Ranou, který reprezentoval na všech dosavadních ročnících. Ať nám to vydrží.
Sho-Hai !















...první Šohajáda...červenec 2011...foto Václav Kysilka...
PowerPoint prezentace 1. CPZ Šohajů GAC


...kliknutím spustíte prezentaci...za předpokladu, že máte nainstalován alespoň prohlížeč PPT souborů...




 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky